Om Andemor

Det er mig, der er Andemor!

Jeg har startet Andemors Verden, fordi jeg engang ”blev bidt af en gal badeand”. Og fordi jeg grundlæggende har noget med glæde. Jeg tror på, at har vi glæden med i livet, så kan vi magte meget. Derfor udspringer Andemors Verden af dét ene grundlæggende formål – at gøre børn og deres voksne gladere! I min verden sker det så primært via legetøj til vand.

andemor_about_page
Andemors Verden er startet og ejet af Line Marie Wibroe – bedre kendt som Andemor. Firmaet så dagens lys i 2011 og har til daglig til huse i Solrød Strand.

Det var ikke givet at Line, Andemor, skulle komme til at drive en virksomhed, der sælger produkter til børn. Line er uddannet cand.comm. og var godt i gang med at gøre karriere som headhunter i 2009, da hendes mand Peter blev syg og indlagt på sygehuset med udefinerbare mavesmerter.

I løbet af tre uger gik han fra at være en sund og rask ung mand til at være hundesyg og ligge ubehjælpsom i en hospitalsseng. Lægerne fik ham på benene igen ved at give ham antibiotika i metermål, men han skulle vise sig ikke at være rigtig rask, og det var starten på halvandet år med konstant sygdom i familien.

Peter nåede at blive indlagt i alt 11 gange, og midt i det hele fik han og Line deres tredje datter, Kaya, der uventet var alvorligt syg ved fødslen og tilbragte de første ni dage på hospitalet – de første tre af dem svævende mellem liv og død.

I dag er både Peter og Kaya sunde og raske, men al den sygdom og de tanker den førte med sig, om at livet kan slutte meget hurtigere, end vi aner, fik Line til at beslutte at skifte spor og forlade karrieren som headhunter.

Det var badeænderne, der startede det hele. De er fra engelske Opal London, som Line allerede kendte via Peter, der tilbage i 90’erne havde arbejdet for dem i London.

Line kendte dog kun Opal London for firmaets mange wellnessprodukter og vidste ikke, at siden Peter var rejst hjem til Danmark i 2003, havde Opal London udviklet en større serie af designerænder og indgået strategisk samarbejde med australske Star & Rose, der har et stort sortiment af farverigt badelegetøj.

Line blev bogstaveligt talt forelsket i en af Opals kæmpestore grønne badeænder i forbindelse med en af ejerne af Opal London, Kate, og hendes mand besøgte Line og Peter og deres døtre i starten af 2011, og så var kimen lagt til Andemors Verden.

Line vidste ikke dengang, hvilken drejning det hele skulle tage. Hun vidste bare, at hun blev glad af at se på ænderne, og den glæde ville hun gerne bringe videre… til både børn og deres voksne.

I 2014 lukkede Opal London desværre – og ænderne fløj fra Andemors rede, men Andemors Verden var på det tidspunkt allerede et bredt funderet brandhouse via andre brands. Så i dag arbejder Andemors Verden for i alt 10 internationale legetøjsbrands og sælger til butikker i hele Nordeuropa. Andemors Verden startede med et strategisk fokus på børns leg med og glæde ved vand. Det gjorde firmaet, fordi Line hurtigt så, der var et hul i markedet, når det kommer til børns leg med og glæde ved vand.

”Børn leger med vand alle steder, de kan slippe af sted med det. Hvor der er en vandpyt, er der et barn. Og som land er vi omgivet af en kyststrækning i verdensklasse. Hvorfor er det så, at det meste af det vi hidtil har tilbudt vores børn til deres leg med og tilvænning til vand ikke har været af særlig god kvalitet – ja, det har altid været mig lidt af en gåde”, forklarer Line.

De fleste af de brands, Andemors Verden arbejder for, kredser derfor omkring vandleg og vandtilvænning på den ene eller den anden måde.

Når det er sagt, så vil det altid være glæden ved livet, der er Lines motor i hverdagen, som Andemor i egen andedam. Derfor har firmaet det seneste år udviklet sig, så det i dag dækker mange flere andre områder indenfor børns leg – men vandet… det vil altid have en særlig plads i Lines hjerte!