Brandhouse med blik for vand, leg og glæde
Forhandler Login

Det er derfor jeg gør det jeg gør!

Vi har alle sammen en grunde til at træde nogen stier fremfor andre her i livet. Her er lidt om en af mine stier...

28. oktober 2016
Peter & Kaya
Det er derfor jeg gør det jeg gør!

Vi har alle sammen en grund til at gøre det vi gør her i livet. Her er noget af min…

Manden på billedet hedder Peter og ham er jeg gift med. Den mindste på billedet er min yngste datter, Kaya. Det er Peter og Kaya der er årsagen til, at jeg startede Andemors Verden og hvis ikke du kender historien, så kan du i meget korte træk læse den her.

Men det er også dem, der sammen med vores to ældste piger, Marie Louise og Andrea, er årsagen til, at jeg "har noget med vand".

Mens Peter elsker vand og nærmest har kunne sejle før han kunne gå, så er jeg alt andet end den fødte vandhund. Som barn var jeg verdensmester i ikke at få hovedet under vand og jeg brød mig ikke om vand, der ikke var helt klart og rent.

Jeg mindes stadig tydeligt hvordan det var at gå i sommer-svømme-skole i Hundested Havn og svømme direkte i havvandet, der var fyldt med tang.

Jeg hadede det – ligesom jeg aldrig vænnede mig helt til at sejle i min fars og mors lille jolle, hvor vi fra tid til anden tog en tur ud på havet.

Som voksen kan jeg fint svømme – bevares – men jeg er ikke vild med at svømme i  havet, hvis der ikke er helt ro på situationen.

Det synes jeg er træls. Det er lidt ligesom at slå tøseslag til rundbold… ufedt på den der dumme måde. Mens de andre bare hopper på hovedet i… ja, så går jeg pænt ned af stigen fra broen.

Missionen har derfor været klar med eget afkom – de skal elske vand.

Og det gør de!

Det gør de fordi vi har gået til (baby)svømning med dem siden de var helt små og de går alle tre stadig til svømning. Vi har altid haft et badebassin i haven vi har fyldt (når der er voksne tilstede) og fyldt med sjovt legetøj. Vi har badekar i huset (fordi vi havde valget). Vi bor ved havet. Vi sejler hvert år og senest har jeg i en alder af 41 år taget duelighedsbevis.

Jeg spurgte en gang et par konkurrencesvømmere hvorfor de var så gode til at svømme - hvad der havde fået dem i gang. De sagde begge at de havde elsket vand. Og her er min teofi at kærligheden til vandet starter hjemme i badekarret eller håndvasken.

Og netop derfor er der så mange brands i Andemors Verden, der på den ene eller den anden måde kredser om vand.

For en ting er at jeg i den grad ønsker, at mine døtre skal blive vandhunde, men noget helt andet er, at jeg også ønsker at det legetøj eller “vandtilbehør” vi tilbyder vores unger, vandhunde eller ej, skal være af en god kvalitet og gerne med et twist af begavede bagtanker – som for eksempel SwimFins hajfinne.

Ligesom der er folk, der har taget strandlegetøjet seriøst hos henholdsvis Quut og Scrunch, en Lego-inspireret amerikaner hos BathBlocks, der har set fidusen i at lade børn trøne finmotorik, mens de er i bad, Tinti, der lokker med skægge farver, lyde og konsistenser i badetvandet og sådan kunne jeg blive ved…

Der er tænkt over det!

Jeg siger ikke andre skal leve helt så meget i vandets tegn, som vi gør herhjemme hvor Peter stadig som aktiv sejler bruger meget tid på vandet – også med pigerne!

Men jeg tror på, at selv hvis det bare er en lille smule vi sætter vandet på dagsordenen, så gør det en forskel at vi gør det ordentligt.

Hos os var det en milepæl, da vores ældste som otteårig svømmede to kilometer i et stræk – rygcrawl. Jeg var seriøst ved at revne af stolthed. Jeg kan ikke engang rygcrawle – og så svømmer Andrea to kilometer!

Og selv hvis de ikke bliver gode svømmere, så skidt pyt… bare de ikke panikker ved tanken om tang, hovedet under vand eller andet der gør de ikke får al den sjov ud af vandet, som en glad, sikker og rolig tilgang til netop vand kan bringe her i livet.